Укритие за снимане на грабливи птици и вълци

Информация за проекта

Описание на портфолиото

Укритието е едно от най-успешните в България, за снимане на хищни птици. Едновременно могат да снимат четири човека, от четири амбразури. Непосредствено до него съществува второ укритие, от което могат да снимат още трима човека.

Цената за ползване е 200 лв. + по 50 лв. на ден на човек. На разположение са преносима тоалетна и два нара. Сравнително комфортно, в укритието могат да спят двама човека, през всички годишни сезони. През зимата се ползва отопление с газова печка.

В укритието се влиза рано сутрин (по тъмно) и се излиза, след като премине последната светлина, подходяща за фотография на диви животни. През летните месеци е възможно и по-ранно излизане. От гр. Маджарово до укритието, се стига за около 30 мин. с високо проходим автомобил (включено в цената).

Това фотографско укритие е ориентирано на север. Снима се на разстояние от 27 до 41 м. Диапазонът на възможните за използване обективи е 300-800 мм. Фонът на снимките е далечен (над 1 км.) Видове, които могат да бъдат заснети: египетски лешояд; белоглав лешояд; черна каня; гарван; лисица; черен лешояд; вълк; чакал; скален орел; морски орел.

Вероятност за успех, според годишния сезон (при два снимачни дни):

Топли месеци (април – октомври)

вид вероятност за успех
Египетски лешояд >90%
Белоглав лешояд >90%
Черна каня >90%
Гарван >90%
Лисица 50%
Черен лешояд 30%
Вълк 20%
Чакал 20%
Скален орел 20%
Морски орел 10%

 

Студени месеци (ноември – март)

вид вероятност за успех
Скален орел >90%
Гарван >90%
Белоглав лешояд 80%
Лисица 80%
Вълк 30%
Чакал 30%
Морски орел 30%
Черен лешояд 20%