Укритие за снимане на грабливи птици в полет

Информация за проекта

Описание на портфолиото

Фотографското укритие е специално изградено за заснемане на хищни птици в полет.

Цена за ползване: 200 лв. + по 50 лв. на ден на човек. Укритието е подходящо за използване от 4 човека едновременно. Има възможност за снимане във всички географски посоки, като се избират най-подходящите, според сезона, осветлението и посоката на вятъра.

В укритието се влиза рано сутрин (по тъмно) и се излиза, след като премине последната светлина, подходяща за фотография на диви животни. През летните месеци е възможно и по-ранно излизане. От гр. Маджарово до укритието, се стига за около 1 час, с високо проходим автомобил (включено в цената).  Зимата се отоплява с газова печка. Комфортно в укритието могат спят трима човека, на походни легла.

На запад се снима през фотографско стъкло (възможност за  4 човека едновременно), единствената позиция, при която се снима на нивото на очите на животните, от 18 м разстояние. От тази позиция могат да се използват и 200 мм обективи.

На юг, на изток, и на север,  се снима от амбразури, които са на висока позиция спрямо примамката. В тези позиции се използват и високи кацалки. Смяна на обективи и амбразури може да стане през деня, от вътре, без да се излиза от укритието. Можете да ползвате обективи от 200 до 800 мм., както и няколко обектива едновременно, поставени в различни позиции. Далечината на фона е от 500 м до 7 км.

Това укритие е подходящо не само за уайлдлайф фотография, но и за наблюдение на диви животни. Видимостта от огледалните прозорци е уникална. Комфортно, 8 човека могат да наблюдават не само лешояди и орли, но и вълци, чакали, диви свине и много други диви животни.

Видове, които могат да бъдат заснети: египетски лешояд; белоглав лешояд; черен лешояд; черна каня; морски орел; скален орел; гарван; лисица; вълк; чакал.

Вероятност за успех, според годишния сезон (при два снимачни дни):

Студени месеци (ноември – март)

вид вероятност за успех
Скален орел 80%
Морски орел 70%
Белоглав лешояд 70%
Лисица 60%
Вълк 30%
Чакал 30%
Черен лешояд 20%

 

Топли месеци (април – октомври)

вид вероятност за успех
Египетски лешояд >90%
Белоглав лешояд 90%
Черна каня 90%
Гарван 90%
Лисица 50%
Черен лешояд 40%
Чакал 40%
Вълк 10%
Скален орел 10%
Морски орел 10%